Με ταχύτητα 60 μίλια/ώρα και τα αποτελέσματα που εμφανίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε μια ποικιλία λειτουργιών, βγαίνουν στην αγορά τα Allianz 4000, υβριδικά οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων που προσφέρονται για κάθε πόλη.

Επί του παρόντος, η διάθεση ξεκινά μόνο στη Νέα Υόρκη, και αφορά το υβριδικό της Allianz με σκούπα ενώ διαθέτει, κινητήρα ντίζελ 6.7-λίτρων που συμπληρώνεται από 12-βολτη μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα προηγμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Η Allianz εκτιμά ότι το νέο υβριδικό 4000 αποδίδει ένα 40% εξοικονόμηση καυσίμων και όπως επισημαίνει ο διευθυντής πωλήσεων της Allianz, Chad Bormann, αυτές οι σκούπες δεν είναι όπως στα κανονικά ελαφρά φορτηγά. Επίσης εξηγεί ότι το υβριδικό σύστημα δίνει στο νέο 4000 της Allianz την ικανότητα να λειτουργεί με τη χρήση ενός μικρότερου κινητήρα ντίζελ που λειτουργεί σε χαμηλότερο RPMs.

Αυτό σημαίνει αποταμίευση έναντι οποιουδήποτε άλλου μηχανισμού οδοκαθαριστή που απαιτεί ένα βοηθητικό κινητήρα, σε συνδυασμό με τον κινητήρα για το χειρισμό των λειτουργιών σάρωσης. “Η εξοικονόμηση καυσίμων είναι μεγάλη και το αποτύπωμα άνθρακα ελάχιστo”.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: greenbusiness