Το σχέδιο «σκότωσε έναν ρινόκερο για να σώσεις τους ρινόκερους» που εκπόνησε το Dallas Safari Club ολοκληρώθηκε. Ο κυνηγός Corey Knowlton από το Τέξας, που πλήρωσε 350.000 δολάρια για να του δοθεί το δικαίωμα να σκοτώσει έναν απειλούμενο ρινόκερο στη Ναμίμπια, το έκανε τη Δευτέρα.

Μαζί του ήταν κι ένα συνεργείο του CNN που κατέγραψε το πολυήμερο κυνήγι- το οποίο πήρε απρόσμενη τροπή όταν ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και επιθετικός ρινόκερος, που είχε χαρακτηριστεί- μεγάλη απειλή προς το κοπάδι- πέθανε από φυσικά αίτια πριν ο Knowlton τον φτάσει.

«Κάθε φορά που σκοτώνεις ένα ζώο, είναι μια συναισθηματική στιγμή», δήλωσε ο ίδιος στο CNN αφότου είχε σκοτώσει ρινόκερο με την έγκριση της κυβέρνησης.

Όταν κέρδισε το δικαίωμα να σκοτώσει τον ρινόκερο ο Knowlton- σε δημοπρασία!- άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής του. Ο ίδιος πάντως επιμένει να επισημαίνει πως τα λεφτά που έδωσε θα αξιοποιηθούν στις προσπάθειες… προστασίας των ρινόκερων!

«Θέλω να δω να υπάρχουν όσοι περισσότεροι μαύροι ρινόκεροι γίνεται», είπε στο CNN πριν σκοτώσει το δικό του «εγκεκριμένο»- αλλά πάντα απειλούμενο- ζώο, «πιστεύω στην επιβίωση των ειδών».

Αφότου σκότωσε τον ρινόκερο παρατήρησε πως με όλη την κακή κριτική που είχε δεχθεί «δεν πιστεύει πως θα μπορούσε να είχε ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο για τον μαύρο ρινόκερο».

Οργανώσεις κατά του κυνηγιού επιχείρησαν και με νομικά μέσα να εμποδίσουν τον Knowlton από το να μεταφέρει τον νεκρό ρινόκερο από τη Ναμίμπια στις ΗΠΑ. Ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία Fish and Wildlife Service του έδωσε την άδεια να πάρει στην πατρίδα του το μακάβριο τρόπαιό του…


Δείτε τις φωτογραφίες