Η εμφάνιση κηλίδων σε διάφορα σημεία της θαλάσσιας περιοχής του Ρεθύμνου, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά εκτεταμένες στην επιφάνεια, έχουν ανησυχήσει κατοίκους και ξενοδόχους, αφενός για την υγεία των λουόμενων και αφετέρου διότι το φαινόμενο προβληματίζει και τους τουρίστες.

Παρόμοιες κηλίδες έχουν εμφανισθεί και κατά τα προηγούμενα έτη και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν γίνει από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας επρόκειτο για αυξημένο φορτίο από πλαγκτόν και όχι για επικίνδυνους ρύπους ή άλλες άγνωστε ουσίες.

Ωστόσο, αρκετοί πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιμεληθεί του προβλήματος, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα σε Έλληνες και ξένους που διαβιούν στον νομό.

Από την πλευρά του το λιμεναρχείο επισημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις μόλυνσης ή υποτιθέμενης μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής του Ρεθύμνου, άμεσα οι υπηρεσίες λαμβάνουν δείγματα και σε περίπτωση που αυτά είναι θετικά τότε το λιμεναρχείο βγάζει απαγορευτικό προς λουόμενους και πολίτες.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες από διάφορες θαλάσσιες περιοχές έχουν ληφθεί δείγματα νερού τόσο προληπτικά όσο και για την ενημέρωση των ξενοδόχων με αφορμή την τουριστική περίοδο.