Και ποιος δεν θα ήθελε να κάνει μία βόλτα στο διάστημα, να μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη και να παρατηρήσει πόσο υπέροχος είναι ο (ταλαιπωρημένος) πλανήτης μας. Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) επιδεικνύουν εκπληκτικές φωτογραφίες της Γης από το διάστημα. Η τελευταία μάλιστα εικόνα που μοιράστηκε αστροναύτης έβαλε ένα κουίζ σε όλο τον πλανήτη. Και το Twitter ανταποκρίθηκε.

Ο Mark Vande Hei της NASA δημοσίευσε μια εκπληκτική φωτογραφία πάνω από τα Ιμαλάια στο Twitter, αφήνοντας άπαντες με ανοιχτό στόμα. Ανάμεσά του κρύβεται το Έβερεστ, το οποίο ο αστροναύτης ζήτησε από τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να εντοπίσουν.

Φυσικά, το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου με ύψος 8.849 μέτρα. Στο έδαφος, είναι πιθανώς εύκολο να εντοπιστεί κατά μήκος του ορίζοντα. Αλλά από ψηλά είναι πολύ πιο δύσκολο να το ξεχωρίσεις.

Το Twitter ήταν εκεί για να δώσει την απάντηση

Εάν δεν μπορείτε να το καταφέρετε μόνοι σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε πού βρίσκεται, έγραψε ο αστροναύτης. «Η απόφαση που οπήρα για το νέος έτος είναι να βγαίνω έξω όσο περισσότερο γίνεται», έγραψε ο Mark στο Twitter.

«Αφού προσγειωθώ φυσικά. Τώρα μπορείτε να βρείτε το Έβερεστ σε αυτή τη φωτογραφία;».

Το Twitter δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες και φυσικά ανταποκρίθηκε θετικά στο κουίζ εντοπίζοντας το μεγαλύτερο βουνό στον πλανήτη.

Ο Mark έφτασε στον ISS τον Απρίλιο του 2021 και έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στη Γη στα τέλη Μαρτίου.