Ο κάμεραμαν Marc Szeglat από τη Γερμανία απαθανάτισε σε βίντεο τη στιγμή της έκρηξης ενός ηφαιστείου στην Ιαπωνία.

Μάλιστα, ο τολμηρός κινηματογραφιστής είχε την τύχη να καταγράψει και το σπάνιο φαινόμενο των… ηφαιστειακών αστραπών!

Ο 47χρονος Γερμανός βρέθηκε την κατάλληλη ώρα στον κατάλληλο τόπο και… έτσι μπορούμε εμείς να απολαύσουμε, από τον καναπέ του σπιτιού μας το μοναδικό αυτό φυσικό φαινόμενο.

Το ηφαίστειο Sakurajima βρίσκεται στο νησί Kyushu και ο Marc το «πέτυχε» τη στιγμή που εξερράγη, εκτοξεύοντας τόνους καυτής τέφρας και λάβας ψηλά στον αέρα ακολουθούμενους από έναν εκκωφαντικό θόρυβο και συνοδευόμενοι από εντυπωσιακές ηφαιστειακές αστραπές.

Το ηφαίστειο Sakurajima εκρήγνυται τακτικά από το 1955 και αποτελεί διαρκή κίνδυνο για την κοντινή πόλη Kagoshima, στην οποία ζουν πάνω από 600.000 άνθρωποι.

Το 1914 είχε σημειωθεί η μεγαλύτερη έκρηξη στην Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, αναφέρει η MailOnline.

Όσο για το Marc, ο οποίος δε φωτογράφιζε για πρώτη φορά ενεργό ηφαίστειο, δήλωσε: «Υπήρξε μια καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων ανάμεσα στην έκρηξη και τη στιγμή που έφτασε στα αυτιά μας ο ήχος και σημειώθηκε το κρουστικό κύμα. Ήταν όλο πολύ συναρπαστικό, γιατί δε γνώριζα πόσο έντονο μπορεί να είναι. Όταν έγινε, ένιωσα ένα ρεύμα ‘ανάσας’ από το εσωτερικό της Γης. Ήταν σα μια εξαιρετικά σύντομη καταιγίδα. Αμέσως μετά εγώ και ο φίλος μου γελάσαμε πολύ δυνατά. Οι αστραπές είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο και δεν φαίνονται σε ένα συνηθισμένο σύννεφο τέφρας, αλλά σε σύννεφα πυροκλαστικών ροών τα οποία είναι μίγματα από θραύσματα πετρωμάτων και θερμών αερίων».