Καταγγελίες -και μάλιστα δύο- για αλλοδαπό, ο οποίος εισάγει παράνομα σκύλους στη Χίο και διοργανώνει κυνομαχίες, δέχθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του. Καλεί δε όποιους έχουν σχετικά στοιχεία να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα Χίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η βάρβαρη και παράνομη δραστηριότητα.

Κάνοντας απολογισμό της δραστηριότητάς του κατά τον χειμώνα, ο Σύλλογος αναφέρει ότι δέχθηκε 142 τηλεφωνικές κλήσεις εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν για την περισυλλογή 41 ενήλικων σκύλων και 71 κουταβιών. Δεκατέσσερις συμπολίτες μας τηλεφώνησαν για να υιοθετήσουν σκυλιά, έξι για να δηλώσουν την απώλεια του κατοικίδιου τους και δώδεκα για να καταγγείλουν κακοποιήσεις ζώων.

Κατά τα λοιπά, σε ό,τι αφορά την δραστηριότητά του, ο Σύλλογος:

  • Ενημερώθηκε για δηλητηριάσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων στην Αγία Ερμιόνη, στην Βολισσό, στο Κάστρο και στο Μέγα Λημνιώνα και προέβη σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Στείρωσε επτά σκύλους και έξι γάτες, παρείχε ιατρική περίθαλψη, θεραπεία, εμβολιασμούς και αποπαρασίτωση σε δεκαέξι σκύλους και έξι γάτες με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε.
  • Περιέθαλψε και έστειλε σε καταφύγια άγριων ζώων τρία γεράκια και ένα περιστέρι.
  • Περιέθαλψε δύο άλογα και δύο γαϊδάρους.
  • Ενίσχυσε με ζωοτροφές το καταφύγιο της Κιβωτού του Θοδωρή και οικογένειες που συντηρούν αδέσποτους σκύλους και γάτες.

Πηγή: astraparis.gr