Στο Βιβλίο της Ζούγκλας εμφανίζεται ένας ουρακοτάγκος ο Κινγκ Λούι να τραγουδά ότι θέλει να μάθει το μυστικό του ανθρώπου για τη φωτιά. Φαίνεται πως το πληροφορήθηκε τελικά ένας… συγγενής του, ο οποίος το κάνει και με μαεστρία μάλιστα.

Πρόκειται για έναν ξεχωριστό χιμπατζή. Η αλήθεια είναι ότι διαφέρει από πολλούς άλλους. Ο Kanzi μπορεί και εκπληρώνει μόνος του αρκετές επιθυμίες του. όπως; Όταν θέλει γλυκό, το ψήνει μόνος του. Σε ένα εκπληκτικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Animal Planet φαίνεται να μαζεύει μικρά και λίγο μεγαλύτερα ξύλα, να τα σπάει, να παίρνει τα σπίρτα και αφού ανάψει μια ωραία φωτιά να βάζει σε ένα κλαράκι ένα ζαχαρωτό να το ψήνει και να το γεύεται, προσέχοντας βέβαια να μην καεί.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο Kanzi –που ζει στην Αϊόβα- τρώει με τον ίδιο τρόπο σοκολάτα και κράκερς. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας χαρισματικός πίθηκος, την ώρα που οι επιστήμονες λένε ότι το είδος του είναι οι πιο κοντινοί… συγγενείς του ανθρώπου. Ο 33χρονος χιμπατζής το αποδεικνύει με τον τρόπο του. γεννημένος και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ έμαθε να επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μάλιστα, χρησιμοποιεί περί τις 500 αγγλικές λέξεις, ενώ μπορεί να ανταποκριθεί σε 3.000 λέξεις, αλλά και σε προτάσεις.

Είναι ξεχωριστός, τι να λέμε. Απολαύστε τον…