Εμφανίστηκε σε μια γειτονιά της Φλόριντα. Πολύς κόσμος τρόμαξε όταν την είδε και κάλεσε την αστυνομία, αλλά η λύση που δόθηκε θα είχε κοστίσει τη ζωή της αρκούδας αν δεν εμφανιζόταν ένας βιολόγος για να χειριστεί την κατάσταση.

Η αρσενική μαύρη αρκούδα εθεάθη πρώτα σε μια οικοδομή. Οι κάτοικοι της γειτονιάς φοβήθηκαν και τηλεφώνησαν στις Αρχές για να αναλάβουν δράση. Έτσι, ένας αστυνομικός την πυροβόλησε με ηρεμιστικό όπλο και εκείνη τρομαγμένη το έβαλε στα πόδια. Πίστευαν ότι θα γύριζε πίσω στο δάσος, απ’ όπου ήρθε. Δεν είχαν υπολογίσει όμως έναν αστάθμητο παράγοντα. Λόγω του φόβου της δεν έκανε τις λογικές κινήσεις που ανέμεναν και άρχισε να τρέχει προς τη θάλασσα.

Μπήκε στο νερό και εκεί που το ηρεμιστικό είχε αρχίσει να επιδρά στον οργανισμό της εμφανίστηκε ο Άνταμ Γουόργουικ. Βλέποντας τι συνέβαινε και το βέλος από το ηρεμιστικό όπλο καρφωμένο πάνω στο σώμα της, βούτηξε στο νερό, την πλησίασε και εκείνη δεν αντέδρασε. Παρά το μεγάλο μέγεθος της, την έπιασε και κατάφερε να τη βγάλει από το νερό, προτού πνιγεί. Ήταν ναρκωμένη, αλλά όχι σε βαθμό που να έχει χάσει τις αισθήσεις της, αλλά ο βιολόγος της Επιτροπής Άγριας Φύσης –γνώστης ανάλογων καταστάσεων- ήξερε ότι αν την άφηνε θα πνιγόταν.

Έτσι την έσωσε από βέβαιο θάνατο, καθώς ουδείς άλλος τολμούσε να την πλησιάσει. «Είχα καταλάβει τι θα ακολουθούσε όταν την είδα να μπαίνει στο νερό. Ανησυχούσα μήπως κολλήσω στο λασπώδη βυθό. Απλώς ήθελα να καταφέρω να φτάσω μπροστά της και να την τραβήξω, διαφορετικά –και εφόσον είχε αρχίσει να δρα το φάρμακο- θα πνιγόταν. Προσπαθούσε να κολυμπήσει, αλλά κατευθυνόταν προς τα βαθιά», εξηγεί ο Γουόργουικ.

Τη στιγμή που την έφτασε, η αρκούδα είχε αρχίσει να μη μπορεί να κουνήσει τα πόδια της, όπως εξήγησε, αλλά κατάλαβε πως ο άνδρας ήθελε να τη βοηθήσει. Έτσι και με τη συμπαράσταση ενός φίλου του που μπήκε στο νερό με μια βάρκα, την έδεσαν αρχικά με ένα σκοινί και στη συνέχεια την έβγαλαν στην ακτή.

Από εκεί και πέρα, με επικεφαλής τον Άνταμ Γουόργουικ στήθηκε μια επιχείρηση για την επιστροφή της στο δάσος, η οποία στέφθηκε μα απόλυτη επιτυχία.