Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζητούν την απομάκρυνση των χημικών ουσιών, που προέρχονται από το χώρο παλαιού εργοστασίου στο Βοτανικό, την αντιμετώπιση της διαρροής και την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου.

Στην περιοχή είχε παρατηρηθεί διαρροή χημικών ουσιών από το εργοστάσιο πλαστικών «Hellasfoam», το οποίο δε λειτουργεί πια και βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης. Ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο χώρο βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα βαρέλια και δεξαμενές με μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών.

Η υπηρεσία θα ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής να αναλάβει την άμεση απομάκρυνση των ουσιών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία για τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων και την αποκατάσταση του χώρου, εφαρμόζοντας παράλληλα τις διατάξεις του Π.Δ. 148/2009 για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία είναι και οικονομικά υπεύθυνη και θα πρέπει να αναζητηθεί η καταβολή του κόστους δικαστικά.