Πρωτοφανής είναι η οικολογική καταστροφή στα Αντιχάσια Τρικάλων. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), η φωτιά έχει κάψει 6.680 στρέμματα. Στην πραγματικότητα όμως, όπως αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που επικαλείται το trikalavoice.gr, μετρώντας και τις πλαγιές και τις χαράδρες, η καταστροφή αγγίζει τα 40.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο νότια του χωριού Καλοχώρι και λόγω των ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας επεκτάθηκε και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Τα αποτελέσματα της μεγάλης καταστροφής, σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς που μιλούν στην ιστοσελίδα, θα φανούν άμεσα την περίοδο των βροχοπτώσεων το φθινόπωρο και μακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η περιοχή, ανεβάζοντας μέχρι και τη θερμοκρασία έως 2 με 3 βαθμούς στην πόλη των Τρικάλων, ενώ πολλοί μιλούν για πέπλο καπνού που θα «πέσει» πάνω απ’ την ευρύτερη περιοχή με τους πρώτους ισχυρούς βοριάδες.

Σχηματισμό δικογραφίας και προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς ετοιμάζει το ανακριτικό γραφείο της Π.Υ. Καλαμπάκας, με προϊστάμενο τον Δημόσιο Κατήγορο του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.