Ο Kecil ο μικρός ουρακοτάγκος τα βρήκε «σκούρα» από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, αφού τόσο η βιολογική του μητέρα όσο και η πρώτη θετή του μητέρα τον απέρριψαν.

Ο επτά μηνών μικρούλης με την αξιολάτρευτη φάτσα, ωστόσο, φάνηκε τυχερός την τρίτη φορά… και βρήκε ένα μητρικό πρότυπο στο πρόσωπο της Maggie, μιας 53χρονης ουρακοτάγκου από το Βόρνεο, η οποία ζει στο ζωολογικό κήπο του Σικάγου.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, η Maggie είχε αποδειχυθεί εξαιρετική μητέρα και κατά το παρελθόν, όταν το 2002 είχε αναλάβει υπό τη φροντίδα της έναν ακόμη μικρό ουρακοτάγκο.

Ήδη φροντίζει τον Kecil –του οποίου το όνομα σημαίνει «μικρός» στην Ινδονησία- εδώ και ένα μήνα και οι υπεύθυνοι του πάρκου, εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι δυο τους θα τα πάνε πολύ καλά και στο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εκτιμάται ότι έχουν μείνει περίπου 40.000 ουρακοτάγκοι σε άγρια κατάσταση στη Φύση, με τον πληθυσμό τους να έχει μειωθεί κατά 50% από το 1990.

Οι ειδικοί εκτιμούν, ακόμη, ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 5.000 ουρακοτάγκοι, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο είδος μπορεί να εξαφανιστεί στο -όχι και πολύ μακρινό-μέλλον.