Με την πρώτη ματιά φαίνονται αταίριαστα. Άλλωστε αποτελούν δύο διαφορετικά ζωικά είδη.

Όταν όμως μιλά η καρδιά… όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία.

Η Mubi, ένα μικρό αφρικανικό μαϊμουδάκι, που γνώρισε την απόρριψη από τη μητέρα της βρήκε μια πολύ καλή φίλη στο πρόσωπο της Daisy, ενός θηλυκού Jack Russell.

Ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας, Simon Jeffrey, είναι υπεύθυνος του τμήματος πρωτευόντων στο πάρκο προστασίας Port Lympne Reserve στο Κεντ της Αγγλίας, όπου γεννήθηκε το μαϊμουδάκι.

Ο ίδιος αποφάσισε να πάρει το ρόλο του «θετού πατέρα» για τη μικρή Mubi, αναλαμβάνοντας να την ταΐζει κάθε δύο ώρες αμέσως μετά τη γέννησή της, προκειμένου να την κρατήσει στη ζωή, αφού η μητέρα της δεν τη δέχτηκε.

«Η πρώτη εβδομάδα ήταν εξαντλητική, γιατί χρειαζόταν να την ταΐζω μέρα-νύχτα κάθε δύο ώρες. Ευτυχώς μετά άρχισε να κοιμάται τα βράδια. Την ημέρα την παίρνω μαζί μου στη δουλειά και τη φροντίζουν οι ειδικοί που έχουμε στο κέντρο, όπου γίνεται προσπάθεια να έρχεται σε επαφή με τους γονείς της. Όταν τελειώνει την εργασία μου επιστρέφουμε μαζί στο σπίτι» είπε ο ίδιος στη Daily Mail, που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες.

Οι αφρικανικές μαϊμούδες (African drills) θεωρούνται απειλούμενο είδος, καθώς ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί πάνω από το μισό τα τελευταία 30 χρόνια, εξαιτίας του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών.