Τρία νέα είδη θηλαστικών ανακάλυψαν αυστραλοί επιστήμονες στο πλαίσιο μιας έρευνας στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Οι ερευνητές είχαν τοποθετήσει περισσότερες από 40 «παγίδες»-φωτογραφικές μηχανές σε δύο περιοχές, που δεν είχαν εξερευνηθεί πολύ, στην απομακρυσμένη περιοχή Torricelli στη βορειοανατολική Παπούα Νέα Γουινέα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, οι επιστήμονες δημοσίευσαν μια φωτογραφία ενός από τα τρία νέα είδη που ανακάλυψαν –ενός μικροσκοπικού wallaby – στον Guardian Australia.

Οι κάμερες «συνέλαβαν» ένα Docopsulus wallaby -ένα μικρό μαρσιποφόρο- ένα ποντίκι «Dumbo» με τεράστια αυτιά και ένα antechinus, ένα είδος μαρσιποφόρου ποντικιού.

Στις έρευνες συμμετείχε ο Euan Ritchie, οικολόγος από το πανεπιστήμιο Deakin της Μελβούρνης, σε συνεργασία με την οργάνωση Tenkile Conservation Alliance, επικεφαλής της οποίας είναι οι Αυστραλοί Jim και Jean Thomas, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προστασία των καγκουρό των δέντρων.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους φωτογράφισαν τρία σπάνια είδη καγκουρό των δέντρων, καθώς επίσης και τρία ακόμη είδη ζώων τα οποία φαίνεται να μην είναι γνωστά στους επιστήμονες, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Δεν υπάρχουν και τόσα πολλά πραγματικά μικρά macropods, επομένως είναι κάτι ασυνήθιστό» είπε ο Ritchie στον Guardian και συνέχισε: «Ωστόσο δε γνωρίζουμε πολλά ακόμη για τη διατροφή τους, για τη συμπεριφορά τους, ή πόσα πολλά είναι. Είναι όλα ένα καινούριο μέτωπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έρευνες θα συνεχιστούν με στόχο την αιχμαλωσία των νέων ειδών, προκειμένου να παρθούν δείγματα DNA για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.