Με το παιδικό οικολογικό φεστιβάλ κορυφώνονται το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Περιβάλλοντος. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη μαρίνα του Φλοίσβου, από τις 10:00 μέχρι και τις 22:00.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών, μέσω της συμμετοχής τους, σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και εργαστήρια, που έχουν ως επίκεντρο την ανάδειξη της σχέσης και αλληλεξάρτησης των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί θεατρικά δρώμενα, καθώς και πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ταχυδακτυλουργούς και μάγους.

Το παιδικό οικολογικό φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη μετατροπή της μαρίνας σε υπαίθριο κινηματογράφο και την προβολή της ταινίας το «Μαγεμένο Δάσος».

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Το Περιβάλλον μου, τι θέλω να κρατήσω, τι θέλω να αλλάξω!».

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι μικροί εξερευνητές του φυσικού περιβάλλοντος, των οποίων η φαντασία θα δώσει κίνητρο στους μεγαλύτερους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος, περιβαλλοντικά ενεργοί πολίτες και φοιτητές σχολών φωτογραφίας και γραφιστικής.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2014.