Η 6η Μαΐου ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για εννέα σκυλιά beagle που είχαν μέχρι τότε ζήσει όλη τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά. Πρόκειται για σκυλιά εργαστηρίου στα οποία γίνονταν εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές προϊόντων. Δεν είχαν ποτέ περπατήσει ή τρέξει έξω από το κλουβί που ήταν το «σπίτι» τους κάθε στιγμής της ζωής τους, δεν είχαν δει ποτέ το φως της μέρας. Το μόνο που γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν το περιβάλλον του εργαστηρίου και το κλουβί τους.

Στις 6 Μαΐου τα σκυλιά αυτά έζησαν για πρώτη φορά όπως είναι από τη φύση τους προορισμένα: ελεύθερα. Να βλέπουν το φως του ήλιου, να ξυρίζουν το γρασίδι. Η αρχή δεν ήταν εύκολη, σημειώνει η San Fransisco Globe. Τρομοκρατημένα δεν άφηναν εύκολα τα κλουβιά τους, το μόνο μέρος στο οποίο είχαν συνηθίσει και τους φαινόταν οικείο. Τα πρώτα βήματα ήταν πολύ διστακτικά, οι κινήσεις συνεσταλμένες, οι ουρές κατεβασμένες.

Αλλά δεν χρειάστηκε πολύ για να αρχίσουν να απολαμβάνουν αυτό που τόσα χρόνια στερήθηκαν: τα διστακτικά βήματα έγιναν ξέφρενο τρέξιμο, οι συνεσταλμένες κινήσεις παιχνίδι, οι ουρές σηκώθηκαν και το… πάρτι άρχισε.

Η εικόνα των σκύλων στην αρχή του βίντεο και η όψη τους στο τέλος, λένε αρκετά σχετικά με το ηθικό κομμάτι της χρήσης σκύλων και γενικά ζώων στο εργαστήριο…


Δείτε το βίντεο