Μπορεί ο Ομπάμα να υποσχέθηκε πρόσφατα, ότι θα ακολουθήσει μια σκληρή επιθετική πολιτική σε ό,τι αφορά το… μετεωρισμό των αγελάδων, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου, όμως κάποιοι επιστήμονες στην Αργεντινή φαίνεται ότι έχουν βρει ήδη τη λύση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, επιστήμονες από την Αργεντινή έχουν βρει τη λύση: σακίδια αγελάδας!

Μέσα στα σακίδια αυτά, που τοποθετούνται στη ράχη του ζώου, συγκεντρώνονται οι «εκπομπές αερίων» των αγελάδων.

Τα «fartpacks», όπως έχουν ονομαστεί τα σακίδια αυτά, αποσπούν μέχρι και 300 λίτρα μεθανίου μέσω ενός μικρού σωλήνα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί μέσα στον πεπτικό σωλήνα του ζώου, παρέχοντας αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει ένα αυτοκίνητο για 24 ώρες!

Το σύστημα του σάκου συλλογής «αερίων» μελετάται εδώ και χρόνια από το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Τεχνολογίας της Αργεντινής (National Institute for Agricultural Technology) και εξακολουθεί να παραμένει σε ερευνητικό στάδιο.

Το μεθάνιο είναι 23 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα στην παγίδευση της θερμότητας στην ατμόσφαιρα και μπορεί να βρεθεί σε ζωικά απόβλητα, χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, ανθρακωρυχεία και σε διαρροές από σωλήνες φυσικού αερίου.

Μια αγελάδα που ζυγίζει 550 κιλά πιστεύεται ότι μπορεί να παράγει από 800 έως 1.000 λίτρα «αερίων» την ημέρα.

(Οι φωτογραφίες είναι από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters).