Ο φωτογράφος Pål Jakobsen ήταν έτοιμος με τη μηχανή ανά χείρας και περίμενε την ευκαιρία να βγάλει καλές φωτογραφίες με αρκτικές αλεπούδες, στο πάρκο Polar Park Arctic Wildlife Centre στη Νορβηγία. Αλλά δεν περίμενε να βρει μια τόσο… διαθέσιμη και φωτογενή αλεπού όπως αυτή που σκαρφάλωσε στο… κεφάλι της φίλης του Lene Kvandal διεκδικώντας έναν μεζέ.

Στο εν λόγω πάρκο τα ζώα δεν ζουν σε κλουβιά ή κάποιο περιορισμό αλλά οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να προσέχουν τη συμπεριφορά τους απέναντί τους για ευνόητους λόγους.

Για να βγάλει τις φωτογραφίες που ήθελε ο Jakobsen επιστράτευσε τη φίλη του αλλά και τον υπεύθυνο του πάρκου Stig Sletten ο οποίος κρατούσε λιχουδιές για να προσελκύσει τις αλεπούδες. Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν η αλεπού να σκαρφαλώσει στο κεφάλι της γυναίκας για να διεκδικήσει τα μεζεδάκια, ο φωτογράφος ωστόσο δεν έχασε τη μοναδική ευκαιρία.

«Βρεθήκαμε εκεί μια μέρα που το θερμόμετρο έδειχνε -22 βαθμούς Κελσίου», περιγράφει ο Jakobsen στην Daily Mail. «Ο Stig κρατούσε τη λιχουδιά στο χέρι του για να τραβήξει την προσοχή των αλεπούδων και όταν την πέρασε πάνω από το κεφάλι της Lene, η αλεπού εκτοξεύτηκε».

«Ένιωσα φόβο και περιέργεια όταν μπήκαμε στο χώρο των λύκων αλλά προσπαθούσα να μείνω ήρεμος και να σκέφτομαι τι έπρεπε να κάνω ως φωτογράφος και πώς θα αντιδρούσαν οι λύκοι. Οι λύκοι του πάρκου έχουν κοινωνικοποιηθεί με ανθρώπους και δεν επιτίθενται», πρόσθεσε.