Είναι μάλλον το τελευταίο «κατοικίδιο» που περιμένεις να δεις στο σαλόνι σου, ακόμα και αν ζεις στη Νότιο Αφρική. Συνέβη ωστόσο στην Francoise Maldy Anthony που είδε έκπληκτη, με τους συναδέλφους της στο πάρκο Thula Thula Private Game Reserve, ένα ελεφαντάκι μόλις δέκα ημερών μέσα στο χώρο τους!

Πρόκειται για ένα θηλυκό μικρό ελέφαντα που πιστεύεται πως αποκόπηκε από τη μαμά του και περιπλανήθηκε για περίπου πενήντα χιλιόμετρα πριν καταλήξει στο σπίτι της Anthony.

Η Anthony φρόντισε το ελεφαντάκι να έχει νερό και φαγητό ενώ οι συνεργάτες της άρχισαν να αναζητούν τη μαμά του.

Ύστερα από 15 χρόνια εργασίας στο πάρκο, η Anthony τόνισε πως δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Προς μεγάλη της έκπληξη, σημειώνει η Daily Mail, ανακάλυψε πως η μαμά του μικρού- το οποίο ονόμασαν Tom- ήταν ένας θηλυκός ελέφαντας που ο σύζυγός της είχε σώσει πολλά χρόνια πριν!

«Τα ελεφαντάκια δεν απομακρύνονται ποτέ από το κοπάδι τους. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατέληξε στο σπίτι μου», τόνισε. «Πρέπει να είχε διανύσει τεράστια απόσταση, ήταν στρεσαρισμένη, κουρασμένη, πεινασμένη και διψασμένη».

Η Anthony και το προσωπικό του πάρκου φρόντισαν το ελεφαντάκι αλλά είχαν ταυτόχρονα το νου τους να μην έχουν μεγάλη επαφή μαζί του, καθώς αυτό μπορεί να έκανε τη μαμά του να το απορρίψει.

«Η μαμά της ενθουσιάστηκε όταν ξαναβρήκε το μικρό της», περιέγραψε η Anthony, εξηγώντας πως ο θηλυκός ελέφαντας είχε διασωθεί από γειτονικό πάρκο του οποίου η διοίκηση θα επέτρεπε σε κυνηγό να τον πυροβολήσει!

Δεν ήταν όμως το ίδιο εύκολα τα πράγματα για τη μικρή που έτρεχε πίσω από το βαν την ώρα που η Anthony απομακρυνόταν.

Όλο το βράδυ το προσωπικό παρακολουθούσε το κοπάδι της Tom για να βεβαιωθεί πως θα γινόταν κανονικά δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του. Όλα πήγαν καλά.

Δείτε τις φωτογραφίες