Κατά τύχη μια μητέρα από την Καλιφόρνια φωτογράφισε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία καθώς φωτογράφιζε τον 12χρονο γιο της κι έναν φίλο του που ετοιμάζονταν να ανέβουν στις σανίδες τους. «Ήταν κάπως σοκαριστικό», δήλωσε στο δίκτυο KTLA.

«Πολλοί σέρφερ και ναυαγοσώστες τον είδαν και πιστεύουν πως είναι καρχαρίας», πρόσθεσε. «Φυσικά είπα στα παιδιά μου πως επρόκειτο για δελφίνο καθώς ζούμε στην παραλία και κολυμπάμε σχεδόν καθημερινά».

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι νεαροί λευκοί καρχαρίες εντοπίζονται στην περιοχή Manhattan Beach, σημειώνει η Daily Mail.

Στις αρχές του μήνα ο Jay Dohner μπήκε στο νερό εξοπλισμένος με την κάμερά του και κατάφερε να καταγράψει τρεις μεγάλους λευκούς.

«Οι καρχαρίες δεν φαίνονταν να μου δίνουν σημασία», είπε στους Los Angeles Times. «Έμοιαζαν να αναζητούν ψάρια κι έτσι ένιωσα πως μπορούσα να μείνω εκεί με ασφάλεια και να τους παρακολουθώ», πρόσθεσε.

Οι τοπικές αρχές λένε πως οι καρχαρίες δεν απειλούν τους κολυμβητές. Μάλιστα, ο εντοπισμός τους κοντά στην ακτή θεωρείται μεγάλη νίκη από τους υδροβιολόγους.

Λένε πως αποτελεί απόδειξη πως ο νόμος που απαγόρευσε από το 1990 τα βραγχιόδικτα έχει ως αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται η άγρια ζωή στα νερά της περιοχής.

Μέχρι σήμερα οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται υπό καθεστώς ειδικής προστασίας στην Καλιφόρνια μέχρι να αποφασιστεί εάν θα κηρυχθούν απειλούμενο είδος ή είδος σε κίνδυνο.