Είναι αλήθεια πως η ανάπλαση της παραλίας στη Θεσσαλονίκη κατά γενική ομολογία ήταν ένα καλαίσθητο και χρήσιμο για τους πολίτες έργο.
Από ‘κει και πέρα όμως υπάρχουν μερικά θέματα που ο Δήμος θα έπρεπε να προσέξει λίγο περισσότερο..

Κατά καιρούς δεχόμαστε emails φίλων αναγνωστών που επισημαίνουν την άθλια εικόνα που δημιουργούν τα ατελείωτα περιττώματα σκύλων σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του γκαζόν, γύρω από δέντρα, κάτω από παγκάκια, μέσα στις παιδικές χαρές κλπ..

Οι «φιλόζωοι» θεωρούν πως ο χώρος -αν και στις σχετικές πινακίδες αναγράφεται πως απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους- είναι αποκλειστικά για την ..ανακούφιση των τετράποδων.

Η έλλειψη παιδείας καθώς και η έλλειψη αστυνόμευσης καθιστούν στην ουσία επίσης άχρηστους τους ειδικούς χώρους σκύλων(φωτογ.δεξιά) που ναι μεν έχουν προβλεφθεί αλλά κανείς δεν χρησιμοποιεί!

Τα ειδικά φτυαράκια, τα σακουλάκια κλπ απαραίτητα αξεσουάρ του κάθε κάτοχου σκύλου στα πάρκα των ευρωπαϊκών πόλεων αποτελούν είδος ..πολυτελείας. Το ίδιο βέβαια και η εικόνα των πολιτών και των μικρών παιδιών που μπορούν να ξεκουραστούν σε πάρκα, να παίξουν και να έρθουν σε επαφή με το ελάχιστο πράσινο.

Μήπως η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή ή είναι πολύ απασχολημένη με τις κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο;

Πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com