Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα – δηλαδή όπως αυτό που λειτουργεί με επιτυχία στο Παρίσι, στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις – άρχισε: τον Δεκέμβριο θα γίνει η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του συστήματος έπειτα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπως ενημερώνει με ανάρτηση στη Διαύγεια ο Δήμος Αθηναίων, στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να διενεργηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός, «για τη δεκαετή εκμίσθωση του δικαιώματος χρήσης 70 κοινόχρηστων χώρων εγκατάστασης ισάριθμων σταθμών Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων (ΣΚΠ), με κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 500 ευρώ ανά κοινόχρηστο χώρο.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων θα διαθέτει συνολικά 1.000 ποδήλατα. Η πρόβλεψη είναι να υπάρχουν ποδήλατα στα πιο ελκυστικά και πολυσύχναστα σημεία για ντόπιους και τουρίστες. Σταθμοί θα υπάρχουν σε πλατείες, δίπλα σε σταθμούς μετρό, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, πλησίον δημοσίων υπηρεσιών.

Στόχος του δήμου είναι το σύστημα να είναι χρηστικό και εύκολα προσβάσιμο τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια διαβούλευση για το σύστημα ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου.