Σμήνη επιθετικών σφηκών, στην εποχή του ζευγαρώματός τους, προκάλεσαν από τον Ιούλιο έως σήμερα το θάνατο 41 ανθρώπων στην Κίνα, τραυματίζοντας 1675!

Τρεις πόλεις στην επαρχία Shaanxi της χώρας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της «επίθεσης», όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης. Από τους τραυματίες 47 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των «θυμάτων» η Mu Conghui που περιέγραψε την εμπειρία της στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Ήταν τρομακτικό, με χτυπούσαν στο κεφάλι και τα πόδια, ξαφνικά δεν μπορούσα ούτε να κουνηθώ», λέει.

Τα σημάδια παραμένουν στα πόδια της- έκανε 200 ράμματα και αιμοκάθαρση!- ενώ κι εκείνη εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Το τσίμπημά τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και οργανική ανεπάρκεια που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Ασθενείς όπως η Mu υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση για να αποβάλουν τις τοξίνες από το σώμα τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες είδος, τις μεγαλύτερες σφήκες του κόσμου, που είναι γνωστό ως Ασιατική γιγάντια σφήκα ή vespa mandarinia και έχει μήκος από 3,5 έως 3,9 εκατοστά, περίπου όσο ο ανθρώπινος αντίχειρας!

Όσο για τα σημάδια από το τσίμπημά τους, μοιάζουν με τραύματα από… σφαίρες.

(Φωτογραφία αρχείου)