Με το μήνυμα «Η οικολογία είναι στάση ζωής» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 13ης Οικολογικής Γιορτής στην Καρδίτσα, που πραγματοποιήθηκε από τις 19-22 Σεπτεμβρίου από την ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας στο άλσος του Παυσιλύπου. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, που φέτος ήταν αφιερωμένη στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο, εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ήταν ο Δήμος Καρδίτσας, αλλά και διάφοροι άλλοι φορείς της περιοχής.

Οι δραστηριότητες που οργανώθηκαν ήταν πολλές, μια εκτός των οποίων ήταν η κατασκευή πλιθιών και πλίθινου τοίχου, μια διαδικασία που συμμετέχοντες όλων των ηλικιών παρακολούθησαν διδασκόμενοι από τον παραδοσιακό τεχνίτη πλίθινων κτιρίων, Γεώργιο Καζνέση, ο οποίος εξήγησε βήμα βήμα τη διαδικασία που ακολουθείται, ξεκινώντας από το μηδέν, δηλαδή τη δημιουργία λάσπης. Το συγκεκριμένο εργαστήριο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά και χρήσιμο, μιας και έγιναν γνωστά όλα τα οφέλη της κατασκευής ενός πλίθινου σπιτιού, όπως είναι η καλύτερη σεισμική προστασία και η μεγαλύτερη θερμική μόνωση του χώρου.

Εκτός από αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά που επισκέφθηκαν το σημείο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Θέατρο Σκιών με τον Μάκη Χάρμπα, που παρουσίασε το έργο «Ο γάμος του Μπάρμπα-Γιώργου», ενώ ο γεωπόνος-βιοκαλλιεργητής, Σωκράτης Βασιλάκος, έδωσε μια ομιλία με θέμα «Ζεόλιθος: Ένα ηφαιστειογενές ορυκτό με εκπληκτικές ιδιότητες και πολύτιμη συνδρομή στη γεωργία, κτηνοτροφία, περιβάλλον, ιατρική κ.α». Οι υπεύθυνοι οργάνωσης της γιορτής δίνουν το επόμενο ραντεβού τους με το κοινό σε έναν χρόνο για την πραγματοποίηση της 14ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας.