Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς, σύμφωνα με μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης ατμόσφαιρας της Αθήνας, σήμερα παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στις 15:00 καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις: Στον σταθμό της Λυκόβρυσης, με τιμή 202 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στον σταθμό της Νέας Σμύρνης, με τιμή τα 200, της Γεωπονικής τα 190, των Λισίων τα 188, ενώ στο σταθμό του Περιστερίου η τιμή έφθασε τα 187 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Σημειώνεται, ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια και το όριο συναγερμού τα 240. Τέλος, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από αργά το απόγευμα.