Ο Mick είναι ένα αξιαγάπητο μπόστον τεριέ που είχε την ατυχία να γεννηθεί με μια σοβαρή πάθηση (Swimmer Puppy Syndrome) η οποία οδηγεί σε αδυναμία του τετράποδου να κάτσει, να σταθεί στα πόδια του καθώς και να περπατήσει.

Το Mick σε ηλικία 6 εβδομάδων, πήραν μέλη της οργάνωσης «The Mia Foundation», η οποία στόχο έχει τη βοήθεια των ζώων με εκ γενετής παθήσεις.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν το αξιαγάπητο ζώο και μέσα σε μικρό διάστημα οι προσπάθειές τους ανταμείφτηκαν…

Στη συνέχεια έφτιαξαν ένα βίντεο όπου αφηγούνται την ιστορία του Mick, υπό το τίτλο «Ο εκπληκτικός Mick».

Στην αρχή του βίντεο εξηγούν πως παρέλαβαν το σκυλί με την πάθηση. Αφού περιγράψουν τα συμπτώματα και ενημερώσουν ότι τα περισσότερα σκυλιά οδηγούνται σε ευθανασία καθώς η θεραπεία είναι μακροχρόνια, ενημερώνουν ότι αποφάσισαν να φροντίσουν το Mick.

Η θεραπεία περιλάμβανε κολύμπι σε νερό και ενδεικτικά παρατίθεται η πρώτη εμπειρία του Mick στο υγρό στοιχείο. Το παιχνίδι βοήθησε επίσης, ενώ μια ειδική συσκευή από την οποία «κρέμονταν» συνέβαλε ώστε τα πόδια του να έρθουν στη σωστή θέση. Κάθε μέρα δέχονταν 5 θεραπευτικές συνεδρίες 15 λεπτών με στόχο την ανάπτυξη των μυών του. Γι’ αυτό και συχνά έδεναν τα πόδια του.

Μέρα με τη μέρα ο Mick δυνάμωνε. Μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, να περπατήσει και τελικά ακόμη και να τρέξει! Σύμφωνα με το βίντεο, ο Mick εξακολουθεί να δέχεται θεραπείες και να δυναμώνει.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο με την ιστορία του Mick…