Μήπως το κατοικίδιο σας φέρεται αλλοπρόσαλλα και σας δημιουργεί προβλήματα; Διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους για να διορθώσετε έξι κοινά προβλήματα που ενδεχομένως συναντάτε.

Η γάτα σας προκαλεί «ατυχήματα» μέσα στο σπίτι

Λύση: Αν η γάτα σας προκαλεί συγκεκριμένα «ατυχήματα» μέσα στο σπίτι, καθαρίστε την περιοχή που έγινε το «ατύχημα» και περάστε το σημείο με ένα πανί βρεγμένο με αμμωνία. Η έντονη μυρωδιά της αμμωνίας θα εξαλείψει τη μυρωδιά των ούρων της γάτας και θα την εμποδίσει από το να επιστρέψει στο ίδιο σημείο για την ίδια δουλειά.

Η γάτα σκάβει και σκαλίζει συνεχώς τα φυτά του κήπου σας



Λύση: Αποθηκεύστε στην κατάψυξη όλο το χειμώνα φλούδες πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ και λεμονιού. Έτσι, την άνοιξη και το καλοκαίρι βυθίστε στο χώμα του κήπου και των λαχανικών σας τις φλούδες και καλύψτε τες με ένα ελαφρύ στρώμα χώματος.

Ο σκύλος σας σκάβει επανειλημμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της αυλής σας

Λύση: Σκορπίστε στο σημείο στο οποίο σκάβει επιμόνως ο σκύλος σας κάποια κομμάτια αρωματικού τουαλέτας που έχετε κόψει με ένα ψαλίδι. Η συγκεκριμένη μυρωδιά θα κρατήσει μακριά το σκύλο σας.

Η γάτα σας πηδάει πάνω στα έπιπλα

Λύση: Τοποθετήστε ορισμένες λωρίδες διπλής κολλητικής ταινίας στα σημεία των επίπλων ή του σπιτιού που δεν θέλετε να πηγαίνει η γάτα σας. Μόλις το ζώο πατήσει πάνω στην ταινία και νιώσει το ελαφρύ τσίμπημα στις πατούσες του, λόγω της κολλητικής ταινίας, θα λάβει το μήνυμα και θα μάθει να αποφεύγει τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο σκύλος σας μασουλάει συνεχώς κάποια σημεία στις πατούσες, την ουρά και τη γούνα του

Λύση: Αλείψτε τα σημεία που συνηθίζει να μασουλάει με γαριφαλέλαιο, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία. Η απαίσια γεύση του συγκεκριμένου ελαίου θα αποθαρρύνει το σκύλο σας από την κακή αυτή συνήθεια.

Η γάτα αποφεύγει να πηγαίνει στο ειδικό σημείο για την τουαλέτα της

Λύση: Φτιάξτε μια μπάλα από βαμβάκι και βυθίστε την σε χυμό λεμονιού. Έπειτα, βάλτε τη μπάλα σε ένα στραγγιστήρι και κρεμάστε την ψηλά πάνω από το σημείο που η γάτα σας επιλέγει λανθασμένα να πηγαίνει τουαλέτα. Η μυρωδιά θα την απομακρύνει από το συγκεκριμένο σημείο και έτσι θα καταλάβει ότι πρέπει να καταφύγει στο χώρο που έχετε σχεδιάσει ειδικά για εκείνη.