Εκατοντάδες άγρια άλογα περικυκλώνονται και στη συνέχεια άνδρες πασχίζουν να τα ρίξουν στο έδαφος στο πλαίσιο του ισπανικού φεστιβάλ Rapa Das Bestas που διατηρείται εδώ και 400 χρόνια στη βορειοδυτική Ισπανία.

Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στο χωριό Sabucedo κάθε χρόνο, όπως έγινε και αυτό το Σαββατοκύριακο, με θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40 βαθμούς, για να δουν το θέαμα με τα μάτια τους.

Το φεστιβάλ έχει δεχθεί σκληρή κριτική από οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Άρχισε ωστόσο ως ένας τρόπος να ελεγχθούν τα άλογα για πιθανές ασθένειες και για να κουρευτούν ούτως ώστε να είναι πιο δροσερά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Τα άλογα κατεβαίνουν στο χωριό από τα βουνά της Γαλικίας, όπου ζουν ελεύθερα τον υπόλοιπο χρόνο.

Για τρεις ημέρες, περίπου τριάντα ντόπιοι Aloitadores (μαχητές) μάχονται με τα άλογα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα χέρια τους, δεν επιτρέπονται ούτε σχοινιά ούτε άλλα εργαλεία.

Για κάθε άλογο χρειάζεται να συνεργαστούν τρεις άνθρωποι. Ένας πηδά στην πλάτη του, ένας πιάνει το λαιμό του και ο τρίτος την ουρά του.

Με το ρίσκο να βρεθούν οι ίδιοι κάτω από το άλογο παλεύουν να το ρίξουν κάτω για να κουρέψουν τη χαίτη και την ουρά του.

Πεντακόσια άλογα χρησιμοποιήθηκαν στο φετινό φεστιβάλ πριν επιστρέψουν σήμερα στα βουνά.

Δείτε τις φωτογραφίες