Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Λάμπρος Τσιούκης.

Στις ομιλίες τους έκαναν λόγο για έναν σημαντικό θεσμό που προωθεί την ιδέα της οικολογίας και συμβάλει στο να αποκτήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες αφού η καλλιέργεια, η παραγωγή και η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων είναι στάση ζωής.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις εμφανίσεις του Μουσικού Γυμνασίου και του Πολυφωνικού Ωδείου Καρδίτσας που εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το Σάββατο η Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων, που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου που είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων.

Γυναίκες από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, και πιο συγκεκριμένα παρασκεύασαν πλαστό, μπατζίνα και στριφτό «μυώντας» στα «μυστικά» της παραδοσιακής καραγκούνικης κουζίνας.