Στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 68,51% στοχεύει ο δήμος Χερσονήσου με την αντικατάσταση λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα στο αστικό – οδικό δίκτυο φωτισμού της περιοχής, από ενεργειακούς λαμπτήρες LED.

Το σύνολο του έργου ανέρχεται σε 335.745,72 ευρώ, και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.ΚΑ., ενώ η σχετική υπογραφή της σύμβασης έγινε μεταξύ του δήμου Χερσονήσου και της αναδόχου εταιρίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η παράδοση της προμήθειας θα γίνει μέσα σε έξι εβδομάδες στα σημεία που θα υποδειχθούν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και θα τοποθετηθούν από την ανάδοχο εταιρεία.

«Το όραμα του δήμου, όπως αυτό καταγράφεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμά του για το 2011-2014, είναι η ανάδειξή του σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης», ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Αφού τόνισε ότι, ο δήμος ενεργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επεσήμανε ότι «ο δήμος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και φιλοξενεί το 1/3 των τουριστικών κλινών της Κρήτης και το 6,9% των τουριστικών κλινών της Ελλάδας», υπογραμμίζοντας ότι η μαζική εισροή τουριστών και επαγγελματιών στην περιοχή του δήμου Χερσονήσου, επιφέρει μεγάλη αύξηση στην ενεργειακή ζήτηση και κατανάλωση και αυτό έχει σαν συνέπεια την υπέρμετρη αύξηση των εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα».

Ο ίδιος πρόσθεσε, πως στρατηγικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει «πράσινο» τον δήμο Χερσονήσου και η προτεινόμενη πράξη είναι σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους που έχει θέσει ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων» οι οποίοι προσβλέπουν σε ένα περιβάλλον με μειωμένους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου.