Πρόκειται για έναν οργανισμό, που είναι μισός φυτό και μισός ζώο. Πιθανόν να αναρωτιέστε ακόμα. Μοιάζει με ένα οποιοδήποτε σαλιγκάρι της θάλασσας, αν εξαιρέσει κανείς το πράσινο χρώμα του. Αλλά το E. chlorotica δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι συνηθισμένο. Είναι και φυτό και ζώο, σύμφωνα με τους βιολόγους που μελετούν το είδος εδώ και δύο δεκαετίες.

Το E. chlorotica δεν μετατρέπει μόνο την ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια (μια βασική ιδιότητα των φυτών) αλλά, όπως φαίνεται, έχει «κλέψει» αυτή την ιδιότητα από την άλγη που καταναλώνει. Το θαλάσσιο αυτό σαλιγκάρι, ζει στα αλατούχα έλη της Νέας Αγγλίας και του Καναδά. Χρησιμοποιεί γονίδια και κύτταρα από την άλγη, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τη φωτοσύνθεση, σύμφωνα με τον Sidney Pierce, βιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριδα. Το γενετικό αυτό υλικό περνάει στις επόμενες γενιές, μειώνοντας όλο και περισσότερο την ανάγκη για κατανάλωση άλγης προκειμένου να πάρουν ενέργεια. Εντούτοις, τα «νεαρά» σαλιγκάρια δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν φωτοσύνθεση, μέχρι να «κλέψουν» τους δικούς τους χλωροπλάστες, τους οποίους δεν μπορούν να παράγουν από μόνα τους, από το πρώτο και μοναδικό τους γεύμα άλγης.

Ο Pierce και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν ραδιενεργό ανιχνευτή για να βεβαιωθούν πως τα σαλιγκάρια παράγουν από μόνα τους χλωροφύλλη και δεν τη συλλέγουν από τη μόλυνση με άλγη των ενυδρείων.

Πηγή: mother nature network