Την ανάγκη για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας–Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο όρος Αιγάλεω επεσήμανε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ με συμμετοχή του Θεμιστοκλή Λέκκα προέδρου και του γενικού διευθυντή Ανάπτυξης & Παραγωγής Έργων Ιωάννη Πάσσιου της ΕΥΔΑΠ, του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη προέδρου και του Παναγιώτη Μίληση, τεχνικού συμβούλου του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Το περιβάλλον του βουνού λόγω της έντονης διάβρωσης, των ξηροθερμικών συνθηκών και του ασβεστολιθικού υπόβαθρου, δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επιβίωσης των νεαρών φυτών των πρόσφατων αναδασώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία του όρους Αιγάλεω στην υποβαθμισμένη περιοχή της δυτικής Αθήνας και τα ευεργετικά αποτελέσματα μιας εκτεταμένης αναδάσωσης, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης πρότεινε στην ΕΥΔΑΠ να χρηματοδοτήσει μέρος των δαπανών δημιουργίας λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας περίπου 30.000 κυβικών μέτρων σε υψόμετρο 300 μέτρων στο όρος Αιγάλεω.

«Απευθυνόμαστε στην ΕΥΔΑΠ, ως μελλοντικός μεγάλος πελάτης της, όσον αφορά στο νερό της Ψυττάλειας και της προτείνουμε λύση για την υποδοχή και διάθεση χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού την ημέρα ώστε να συμβάλουμε στην αναδάσωση του όρους Αιγάλεω αλλά και στη βιωσιμότητα της επένδυσης της. Πιο συγκεκριμένα το κόστος των χωματουργικών εργασιών θα το αναλάβει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την προμήθεια των στεγνωτικών μεμβρανών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, βρήκε την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, γιατί όπως είπε το πρόβλημα δεν είναι μόνο η επαναφορά μέρους του επεξεργασμένου νερού της Ψυττάλειας αλλά και η δυνατότητα απορρόφησης του.
Η λιμνοδεξαμενή, είπε ο Θ. Λέκκας, θα συμβάλει με τον τρόπο αυτό στο πρασίνισμα του όρους Αιγάλεω, ώστε να υπάρξει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της δυτικής περιοχής.