Η αστυνομία ερευνά σήμερα για νέα θύματα, από την πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στο Κολοράντο Σπρινγκς των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και έχει απανθρακώσει εκατοντάδες κατοικίες, την ώρα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατευθύνεται στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Πιτ Κάρεϊ ανακοίνωσε χθες βράδυ πως εντοπίσθηκε ένας άνθρωπος μέσα στ’ αποκαΐδια μίας από τις 346 κατοκίες που απανθρακώθηκαν στην « Φωτιά του Ουόλντο Κάνιον», που ήδη θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία του Κολοράντο –τόσο σε μέγεθος, όσο και σε ζημιές.

«Υπήρχε ένας νεκρός, όμως πιστεύουμε πως αυτό το σπίτι εκατοικείτο από ένα ζευγάρι», τόνισε η Μπάρμπαρα Μίλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην αμερικανική Πολιτεία.

Οι αστυνομικοί «μετέβησαν στην περιοχή χθες βράδυ, όμως ήταν τόσο σκοτεινά, που κατόρθωσαν μόνον να εντοπίσουν τη σορό μόνον ενός ανθρώπου. Θα επιστρέψουν εκεί σήμερα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία φοβάται, μήπως ο αριθμός των θυμάτων αυξηθεί. «Έχουμε λάβει εκκλήσεις από ανθρώπους, που μας ενημερώνουν πως δεν έχουν κανένα νέο από κάποια κοντινά τους πρόσωπα», τόνισε η Μίλερ.

Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο και έφθασε την Τρίτη στην πόλη, υπερφαλαγγίζοντας τους χιλιάδες πυροσβέστες, κατέστρεψε 346 κατοικίες και απειλεί άλλα 20.000 κτήρια, ειδικώς 160 εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Πάντως, τα στοιχεία για τις απανθρακωθείσες εκτάσεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω : η πυρκαγιά, που έχει περιορισθεί σήμερα κατά 15%, κατέκαψε ήδη 6.700 εκτάρια βλάστησης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε χθες βράδυ το Κολοράντο «Πολιτεία σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής», με σκοπό να επιτραπεί η εκταμίευση “έκτακτων ομοσπονδιακών κονδυλίων”.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται αργότερα σήμερα να αφιχθεί στην Πολιτεία, ώστε να έχει μια προσωπική αντίληψη για το εύρος της καταστροφής.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και του ιδιαίτερα ξηρού κλίματος, πολλές είναι οι φωτιές που μαίνονται σε πολλά σημεία των δυτικών ΗΠΑ.

Οι κυριότερες καταγράφονται : στο Κολοράντο, τη Γιούτα, τη Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, ακόμη και την Αλάσκα.