Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας στα πλαίσια διοργάνωσης του Φεστιβάλ 100% Made in Italy που διεξάγεται στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2012 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων ,αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης», (Κτίριο «Δ7») και σε συνεργασία με την κοινοπραξία ATS Florovivaistica Italiana θα πραγματοποιήσουν στοχευμένες δράσεις παρουσίασης των ευρωπαϊκών φυτών και λουλουδιών με αποδέκτες μαθητές δημοτικών σχολείων και επαγγελματίες του χώρου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Μαΐου από τις 10.00 έως τις 12.30 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας θα πάρουν μέρος στην Περιβαντολογική δράση με θέμα: «Δημιουργία και συντήρηση ενός κήπου στο σχολείο μας».

Σκοπός του παραπάνω προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα πρασίνου παρέχοντας παράλληλα θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και εφόδια ως προς την δημιουργία και συντήρηση ενός κήπου σε κάθε σχολείο, με έμφαση τις δυσκολίες των σχολείων στο αστικό κέντρο της Αθήνας.

Το προαναφερόμενο πρόγραμμα εκπονείται από εξειδικευμένους Γεωπόνους με εκπαιδευτική εμπειρία και χωρίζεται σε δύο μέρη.

1ο μέρος: Θεωρητική παρουσίαση του προγράμματος διάρκειας περίπου 45 λεπτών. 2ο μέρος: Πρακτική άσκηση όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν με απλά υλικά ένα μικρό κήπο, διάρκειας περίπου 90 λεπτών.

Παράλληλα την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου οι επαγγελματίες του χώρου των φυτών και λουλουδιών θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη ανθοδετικής τέχνης από τον γνωστό Flower Designer κο Robert Koene.

Ο κος Koene θα παρουσιάσει την Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 16.00 συνθέσεις και Design φυτών ενώ το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 11.00 νέες προτάσεις για την ανθοδετική γάμου.

Η είσοδος στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Οι παραπάνω δράσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210.7213209