Οι ελληνικές θάλασσες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο καθαρές της Ευρώπης σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για το Περιβάλλον (ΑΕΕ).

«Καλή είδηση για τους παραθεριστές φέτος στις παραλίες της Ευρώπης: το 92,1% των υδάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληροί τώρα τα ελάχιστα κριτήρια ποιότητας», σχολιάζει η ΑΕΕ σε ανακοίνωσή της που συνοδεύει την ετήσια έκθεσή της για τις παραλίες στην Ευρώπη, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Η Κύπρος, η Κροατία, η Μάλτα και η Ελλάδα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα (στους ελέγχους που έγιναν) στις παραλίες τους, καθώς σε όλες αυτές τις χώρες το 90% των παραλιών πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας (εξαιρετική ποιότητα)», αναφέρει στην έκθεσή της η ΑΕΕ, η οποία ταξινόμησε τις παραλίες σε τρεις κατηγορίες: σε αυτές που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας, σε αυτές που πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια καθαρότητας και στις μη ικανοποιητικές.

«Η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν στο 80% των παραλιών τους νερά εξαιρετικής ποιότητας», προσθέτει επίσης η ΑΕΕ.