Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, ζητώντας να διορθώσει τις ελλείψεις και τα κενά στην έρευνά της σχετικά με το αεροδρόμιο της Βιέννης.

Όπως διαπίστωσε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, έπειτα από καταγγελίες 27 περιβαλλοντικών οργανώσεων, το αεροδρόμιο της Βιέννης επεκτάθηκε χωρίς να προηγηθεί έρευνα περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια το αεροδρόμιο της Βιέννης επεκτάθηκε με την κατασκευή αρκετών έργων.

Είκοσι επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις υπέβαλαν καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι οι Αρχές της Αυστρίας δεν είχαν προχωρήσει σε έλεγχο περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ. Διαμαντούρος κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει επείγουσα έρευνα για το θέμα, έτσι ώστε να διορθωθούν οι περιβαλλοντικές παραβιάσεις από την επέκταση του αεροδρομίου.

Επιπλέον αποφάσισε να υποβάλλει ειδική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα, επειδή, όπως υποστηρίζει, η Κομισιόν δε λειτούργησε σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διαμεσολαβητή, παρά το γεγονός ότι οι επεκτάσεις στο αεροδρόμιο της Βιέννης συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου.

Πηγή: econews.gr