Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θέρμης, με αφορμή δημοσιεύματα για την ποιότητα του πόσιμου νερού, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης που παρέχει.

Η επιχείρηση αναφέρει ότι οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αφορούν σε μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2011 και δεν αφορούν ούτε περιγράφουν τη σημερινή κατάσταση.

«Στο παρελθόν εντοπίστηκαν ήσσονος σημασίας ζητήματα με τη συγκέντρωση μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό της Σουρωτής, της Αγίας Παρασκευής και του Λιβαδίου. Ωστόσο, η ΔΕΥΑ Θέρμης διερεύνησε έγκαιρα τα συγκεκριμένα ζητήματα και προχώρησε άμεσα στην επίλυσή τους, με την εγκατάσταση νέων συστημάτων επεξεργασίας και χλωρίωσης του πόσιμου νερού» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Τονίζει, τέλος, ότι τα προβλήματα που αναφέρονται σε σχέση με συγκεντρώσεις νιτρικών, νιτρωδών και αρσενικού, αφορούν σε περιοχές με έντονη γεωργική δραστηριότητα αλλά και σε περιοχές που δεν ανήκουν στο δήμο Θέρμης και άρα δεν αποτελούν περιοχές ευθύνης της ΔΕΥΑ Θέρμης.