Κοινή μήνυση του Αρκτούρου, φιλοζωικών σωματείων και ιδιωτών, σχετικά με την κακοποίηση ελέφαντα από επιχείρηση τσίρκο κατά τη διάρκεια παραστάσεών του στην πόλη της Φλώρινας, εκδικάζεται στο Πλημμελειοδικείο της περιοχής.

Η μηνυτήρια αναφορά απευθύνεται κατά του ιδιοκτήτη ή και του νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης επίδειξης ζώων με το διακριτικό τίτλο «Alex Hamar – Circo Massimo», ή και κατά παντός υπαλλήλου, ή συνεργάτη της επιχείρησης, υπεύθυνο για το αδίκημα του βασανισμού, κακοποίησης, και κακομεταχείρισης ελέφαντα. Το περιστατικό κακοποίησης τελέστηκε στις 2 Μαΐου 2009 μέσα στην προσωρινή εγκατάσταση της επιχείρησης στο Δήμο Φλώρινας.
Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας, ο Αρκτούρος, υπερασπίζεται το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των ζώων.

Ο Αρκτούρος συνεχίζει την εκστρατεία με τίτλο «Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα» και καλεί:

• Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο την είσοδο και λειτουργία επιχειρήσεων τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.
• Δήμους και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απαγορεύσουν με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων τη λειτουργία τσίρκων στην επικράτειά τους.
• Ενεργούς πολίτες να υποστηρίξουν το αίτημά τους υπογράφοντας στο www.arcturos.wordpress.com

Πηγή: www.arcturos.gr