Αυτή είναι η απίστευτη στιγμή που ένας δύτης και ένας καρχαρίας ανταλλάσσουν μια χειραψία συμφιλίωσης, αποδεικνύοντας πως η φιλία είναι δυνατή ακόμη και στο βυθό της Καραϊβικής.

Ο 40χρονος Έλι Μαρτίνεζ και ο κίτρινος καρχαρίας (επιστημονική ονομασία: Negaprion brevirostris – Νεγαπρίον το βραχύραμφον) συναντήθηκαν στη Καραϊβική, στα ανοιχτά των ακτών στις Μπαχάμες.

Ο ατρόμητος δύτης έδωσε το παρατσούκλι «Ταξί» στον καρχαρία (λόγω του χρώματος), ο οποίος πλησίασε τον 40χρονο και, λίγο πριν φύγει, έστριψε και του έδωσε την απεικονιζόμενη χειραψία.

Ως εκδότης του περιοδικού «Shark Diving», ο Μαρτίνεζ παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για μια απίστευτα σπάνια στιγμή και δεν θα έχανε με τίποτα την ευκαιρία να την καταγράψει στο φακό της κάμερας.

«Ήταν απίστευτη εμπειρία να κολυμπάς στο βυθό της θάλασσας με όλα αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Έχω επιχειρήσει αρκετές καταδύσεις και επομένως δεν φοβόμουν τη παρουσία τόσων καρχαριών», δήλωσε ο ίδιος.

«Όταν με πλησίασε ο συγκεκριμένος καρχαρίας, κατάλαβα αμέσως ότι δεν είχε εχθρικές διαθέσεις και ότι επρόκειτο για θηλυκό. Σκέφτηκα να σηκώσω το χέρι μου και αμέσως με πλησίασε και με ακούμπησε», συνεχίζει.

«Λατρεύω την αλληλεπίδραση με τους καρχαρίες. Είναι πολύ ήρεμα πλάσματα και αν δεν νιώσουν ότι απειλούνται, δεν πρόκειται ποτέ να σε πειράξουν», αναφέρει καταληκτικά.