Αυτές τις φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα δεν τις έχει τραβήξει ούτε κάποιο υποβρύχιο κάτω από την Αρκτική, ούτε κάποιος διαστημικός σταθμός σε άλλο πλανήτη. Η φύση πόζαρε για τον 55χρονο ερασιτέχνη φωτογράφο Yuri Ovchinnikov από τη Ρωσία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να απαθανατίσει τα πανέμορφα σχήματα που δημιουργεί ο πάγος κάτω από το ποτάμι Tianuksa στη Ρωσία.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τι υπάρχει κάτω από τον παγωμένο ποταμό στο ανατολικό Leningradskaya Oblast της Ρωσίας. Ουσιαστικά πρόκειται για τα «κενά» που δημιουργούνται σε βάθος ενός μέτρου από την επιφάνεια του ποταμού, όταν το νερό παγώνει. Ο Yuri Ovchinnikov δεν ντρέπεται να δηλώσει ότι ανακάλυψε εντελώς τυχαία αυτό το μέρος, όταν το πόδι του γιου του πάτησε σε μια τέτοια τρύπα.

Τα σχήματα του πάγου και τα χρώματα κάτω από το ποτάμι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, το οποίο όμως δεν είναι αρκετά εύκολο να φωτογραφίσεις. Ο φωτογράφος δήλωσε ότι στην τρύπα χωρούσε μόνο το κεφάλι του και η κάμερα. Απολαύστε το αποτέλεσμα…