Μέχρι σήμερα οι ερευνητές πίστευαν ότι αυτά τα έντομα είχαν αφανιστεί από μαύρα ποντίκια. Ωστόσο, το σπάνιο είδος που αποκαλείται «tree lobsters» φαίνεται να επιβίωσε κοντά σε ένα ανενεργό ηφαίστειο στην Australia.

Η εξαφάνιση αυτού του είδους εκτιμάται ότι συνέβη το 1918, όταν πλήθος μαύρων ποντικιών εισέβαλε στο νησί Lord Howe με ένα βρετανικό πλοίο προμηθειών.

Οι ερευνητές, όμως, έκπληκτοι συνάντησαν τα έντομα με τα έξι πόδια στο Ball’s Pyramid, το οποίο βρίσκεται 13 μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Lord Howe.

Τα ζώα που βρέθηκαν, τοποθετήθηκαν σε γυάλινα σπίτια σε ζωολογικούς κήπους, στα οποία υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για την αναπαραγωγή τους. Οι υπεύθυνοι των πάρκων ανακοίνωσαν ότι έχουν φτάσει στη δέκατη γενιά αυτών των εντόμων και το καλύτερο θα ήταν τα tree lobsters να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το επόμενο βήμα είναι να πειστούν οι κάτοικοι του Lorde Howe να εξαφανίσουν τα ποντίκια του νησιού ώστε το περιβάλλον να γίνει κατοικήσιμο για τα έντομα. Από την άλλη, κάτι τέτοιο απαιτεί αρκετά χρήματα και γι’ αυτό το λόγο πιθανόν να μην γίνει ποτέ.

Ακόμα ένα πράγμα που μένει να εξεταστεί είναι το πως αυτά τα έντομα ταξίδεψαν από το νησί Lord Howe στο Ball’s Pyramid.

Δείτε τη γέννηση ενός tree lobster…