Σε πυκνό τοξικό νέφος, στο δεκαπλάσιο του συνιστώμενου ορίου, ξύπνησε σήμερα η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει την κρίση στη δημόσια υγεία που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη εβδομάδα.

Η τοπική κυβέρνηση του Νέου Δελχί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία την περασμένη εβδομάδα, όταν τα επίπεδα της ρύπανσης στην πόλη εκτοξεύτηκαν,  φαινόμενο που καταγράφεται κάθε χρόνο και αποδίδεται σε συνδυασμό παράνομης καύσης σπαρτών στις πολιτείες του βορρά, καυσαερίων και σκόνης.

Το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είχε σκοπό να «ψεκάσει» νερό σε πολλά μέρη της πρωτεύουσας με πυροσβεστικά οχήματα, κίνηση που όμως έχει περιορισμένη επίδραση.

Όπως περιγράφει στο Reuters η δασκάλα Aarti Menon, η οικογένειά της φορούσε μάσκα ακόμα και μέσα στο σπίτι τους, στο Νέο Δελχί, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Δεν μπορούμε όλοι να αντεπεξέλθουμε οικονομικά σε φίλτρο αέρα ή σε κλιματισμό στο αυτοκίνητο. Ζούμε στην κόλαση» είπε χαρακτηριστικά.

Οι φωτογραφίες είναι από τις προηγούμενες ημέρες.

ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ ΙΝΔΙΑ ΝΕΦΟΣ