Οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων από την πετρελαιοκηλίδα του Αγία Ζώνη, συνεχίστηκαν με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείου Ναυτιλίας και η Λιμενική Αρχή η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση, ενώ παράλληλα διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής: Στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, αποτελούμενα από 135 άτομα συνολικά, εκ των ανωτέρω, δέκα δύτες επιχείρησαν στην περιοχή Θεατράκι προς καθαρισμό του βυθού. Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην των περιοχών του Ιππόκαμπου, του Αγίου Αλεξάνδρου και της μαρίνας Αγ. Κοσμά. Εκεί οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών συνεχίστηκαν εντατικά από 51 άτομα προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στις παραλίες του Δήμου Αλίμου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες».

gohrieogh2limniwnas

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας.

gohrieogh5glyfada4i

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, όπως αναφέρει το υπουργείο, η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών από πέντε άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου.

Τέλος «γνωρίζεται ότι στην επιχείρηση απορρύπανσης συνέδραμαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας».

gohrieogh1selinia gohrieogh3agioskosmas gohrieogh4aigyptiwn gohrieogh6glyfada3i gohrieogh7maridaki gohrieogh8ark gohrieogh9balux