Η φανατική εμμονή πολλών με τα γιαπωνέζικα καρτούν, τα manga και τα anime, φαίνεται πως δεν περιορίζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους. Ένας πιγκουίνος σε ζωολογικό κήπο της ιαπωνικής κομητείας Σαϊτάμα έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια δακρύβρεχτη ιστορία για ένα πολύχρονο ειδύλλιο με μια χαρτονένια φιγούρα.

Ο 20χρονος Grape-Kun ερωτεύτηκε τον γυναικείο χαρακτήρα και πέρασε πράγματι τις τελευταίες του μέρες στον κόσμο ακριβώς δίπλα του, καθώς δεν τον εγκατέλειψε στιγμή. Κοιτούσε την κοπέλα επίμονα και δεν την έχασε λεπτό από τα μάτια του. Ο πιγκουίνος είχε αποτραβηχτεί από την αποικία όταν ο μακροχρόνιος δεσμός του, η πεταχτούλα Midori, τον εγκατέλειψε για έναν νεότερο πιγκουίνο. Ο Grape-Kun βίωνε τη μοναξιά και την απόρριψη, μέχρι να εμφανιστεί ο χαρακτήρας manga στο σπίτι του!  

Οι υπάλληλοι του ζωολογικού τον έβλεπαν τώρα να εκτελεί τα περίτεχνα ερωτικά τελετουργικά του για τα χαρτονένια μάτια της. Κάποια στιγμή που την έβγαλαν μάλιστα σε μια τροπική καταιγίδα, ο πιγκουίνος ήταν ξεκάθαρα αλαφιασμένος. Και ο ζωολογικός κάτι παραπάνω από πρόθυμος να ξαναβάλει τη φιγούρα στη θέση της, κάτι που τον ηρέμησε όσο τίποτα…