Ήταν ο απρόσκλητος επιβάτης στο μετρό του Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα. Το οπόσουμ είχε κουρνιάσει κάτω από ένα κάθισμα, κοντά στο καλοριφέρ, και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση όταν εντοπίστηκε, με αποτέλεσμα το τραίνο να έχει τριάντα λεπτά καθυστέρηση.

Σύμφωνα μα τα πρώτα ρεπορτάζ, στην αρχή αστυνομικοί δοκίμασαν να το πιάσουν αλλά στη συνέχεια κατάλαβαν πως αυτή ήταν δουλειά για ειδικούς και κάλεσαν την αρμόδια υπηρεσία.

Στο σημείο αυτό τα ίχνη του οπόσουμ χάθηκαν… 

Κάποιοι είπαν πως το μαρσιποφόρο δόθηκε σε κέντρο προστασίας ζώων στο Μανχάταν αλλά το ίδιο επιμένει πως δεν έχει παραλάβει κανένα οπόσουμ.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε πως κάποιος το απομάκρυνε μέσα σε κλουβί αλλά κανένας από τους εργαζόμενους στο μετρό δεν είχε δει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι υπάλληλοι μετέφεραν το οπόσουμ σε ένα καταφύγιο στο Χάρλεμ, το οποίο φιλοξενεί ρακούν και φίδια. Αλλά σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο καταφύγιο δεν υπάρχει καμία καταγραφή για οπόσουμ.

Τελικά ένα e-mail από το Αστυνομικό Τμήμα έλυσε το μυστήριο χθες:  ομάδα ειδικών- εκείνοι που καλούνται σε περίπλοκες υποθέσεις, όπου εμπλέκονται κογιότ και γεράκια…- κατάφερε να πιάσει και να απομακρύνει το οπόσουμ από το μετρό. Στη συνέχεια το άφησε ελεύθερο στη δασώδη περιοχή δίπλα στο σταθμό.

Εφόσον  αυτό είναι αληθές, ο Jerome, όπως ονόμασαν οι διασώστες το οπόσουμ, ζει και πάλι ελέυθερος.