Το πράσινο φως για την κατασκευή δύο νέων βιοκλιματικών δημοτικών σχολείων στην Κατερίνη, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από το Δήμο Κατερίνης και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Η χρηματοδότηση θα γίνει σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά «πράσινα» σχολεία.

Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των € 3.700.000, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , ύψους 11 εκατ. ευρώ.

«Τα 3 νέα πράσινα σχολεία, θα λύσουν στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών με τον καλύτερο τρόπο: αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι τόσο στη μείωση του κόστους σε ότι αφορά την ενέργεια, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.

Τα δύο «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.