Συνεχίζονται οι μακροσκοπικοί έλεγχοι στις ακτές των περιοχών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης από κλιμάκιο του δήμου, το οποίο διαπιστώνει την καθαρότητά τους. Μικρή εξαίρετη σημειώνεται στην περιοχή του Καβουρίου, από μικρά συσσωματώματα μαζούτ, σε στερεοποιημένη μορφή, τα οποία απομακρύνονται συνέχεια από συνεργεία του δήμου. Εκπρόσωπος της εταιρείας «Chemico Lab», που διεξήγαγε τους εργαστηριακούς ελέγχους την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ότι η αναλογία των συσσωματωμάτων σε σχέση με τον όγκο του νερού είναι τέτοια που δεν προκαλούν καμία μετρήσιμη μόλυνση.

Παράλληλα με τους ελέγχους των στελεχών του δήμου, σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψίες η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας και κλιμάκιο του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών). Συγκεκριμένα, έγινα υδροληψίες για εργαστηριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης αποφασίστηκε η αντιρρυπαντική εταιρεία που έχει κάνει σύμβαση με τον δήμο για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας να παραμείνει προληπτικά και να μετατοπιστεί το αντιρρυπαντικό φράγμα μέχρι νεοτέρας, λόγω επικείμενης αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.