«Για να δοθεί δίμηνη παράταση γίνεται επιθεώρηση του πλοίου. Αν υπάρχουν ευθύνες για την επιθεώρηση, αυτές θα ελεγχθούν. Δεν βάζω, εγώ, το χέρι μου στη φωτιά να πω ότι έγινε σωστά η επιθεώρηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον realfm για την υπόθεση με το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

«Έληγαν τα πιστοποιητικά του τέλη Ιουλίου, δόθηκε μία 10ήμερη παράταση χωρίς επιθεώρηση, από τον νόμο προβλέπεται αυτό, και αρχές Αυγούστου, για να δοθεί η δίμηνη παράταση, έγινε έκτακτη επιθεώρηση. Και δόθηκε η δίμηνη παράταση», είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι ακτές ο κ. Σαντορινιός είπε ότι διάσπαρτες κηλίδες έφτασαν και στη Βούλα.

«Μίλησα με το Αρχηγείο, η περιοχή του Πειραιά είναι σχετικά καθαρή, στον Άγιο Κοσμά η μία περιοχή που είναι και οι εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ χρειάζεται ακόμα δουλειά αρκετή, στη Γλυφάδα η μία παραλία έχει μπει φράγμα, έχει συγκεντρωθεί το μαζούτ και θα γίνει απάντληση με βυτιοφόρα από στεριάς, στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθαρισμός της παραλίας. Και στη Βούλα, από όσο ξέρουμε υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες ρυπάνσεις, οι οποίες, αυτή τη στιγμή υπάρχει και εκεί συνεργείο για τον καθαρισμό», ανέφερε.