Τυχερό μέσα στην ατυχία του ήταν ένα κογιότ στην Αλμπέρτα του Καναδά, που χτυπήθηκε μεν από αυτοκίνητο αλλά παγιδεύτηκε στο μπροστινό μέρος του κι έτσι γλίτωσε από τις ρόδες του και επιβίωσε.

Όπως έγραψε η Georgie Knox σε ανάρτησή της στο Facebook, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες με το άτυχο ζώο, το κογιότ πετάχτηκε μπροστά από το αυτοκίνητό της ενώ πήγαινε στη δουλειά της, πολύ νωρίς το πρωί. Άκουσε τον ήχο του χτυπήματος και θεώρησε πως το είχε σκοτώσει.

Σταματώντας όμως σε ένα φανάρι, έχοντας σχεδόν φτάσει στη δουλειά της, μια περαστική την ενημέρωσε πως υπήρχε ένα κογιότ στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου της.

Η γυναίκα ενημέρωσε τις υπηρεσίες προστασίας άγριας ζωής της Αλμπέρτα, και στελέχη τους έφτασαν άμεσα στο σημείο για να σώσουν το κογιότ.

Σαν από θαύμα, βρέθηκε πως είχε μόνο ελαφρά τραύματα, παρότι είχε διανύσει ακινητοποιημένο και χτυπημένο 35 χιλιόμετρα μέχρι τη δουλειά της Knox και μάλιστα σε αυτοκινητόδρομο.

Όπως γράφει στην ανάρτησή της, εξετάστηκε και από τον κτηνίατρο της υπηρεσίας άγριας ζωής, ο οποίος έκρινε πως είναι αρκετά καλά ώστε να επιστρέψει στη φύση, όπως και έγινε.

«Προφανώς η μητέρα φύση είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν τον ξεχωριστό μικρούλη» καταλήγει η ανάρτηση.

f82cgc7j mi13v7kn