Σε έναν εφιάλτη εξελίσσεται η περιβαλλοντική καταστροφή από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» που έχει «μαυρίσει» τις ακτές της Αττικής.

Η πετρελαιοκηλίδα ταξίδεψε από την Σαλαμίνα επεκτάθηκε στη Πειραϊκή, τη Γλυφάδα και απέχει πλέον 300 μέτρα από τις ακτές της Βούλας. .

Για το θέμα, θα δοθεί σήμερα, στις 3 και μισή μετά το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Μετά τη Σαλαμίνα, την Πειραϊκή και το Φάληρο η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στην Γλυφάδα και απέχει πλέον μόλις 300 μέτρα από την Βούλα. Η επιχείρηση απορρύπανσης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα για να γίνει ένας επιφανειακός καθαρισμός.

«Ενημερωθήκαμε την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι και εντελώς τυχαία», είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Δεν ξέρω αν έγινε λανθασμένη εκτίμηση αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί ο υπουργός να λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Θα αναζητηθούν ευθύνες».

Υπήρξαν σημεία στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας που είχαν μετατραπεί σε βούρκο πετρελαίου, είπε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου. Τόνισε ότι η κατάσταση με τη ρύπανση είναι πολύ δύσκολη, σημειώνοντας ότι φέτος για πρώτη φορά η Γλυφάδα είχε λάβει γαλάζια σημαία για την παραλία της.

Για ανύπαρκτη ενημέρωση από τον κρατικό μηχανισμό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Η πετρελαιοκηλίδα απέχει μόλις 300-400 μέτρα από την Βούλα. Ο δήμος έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για να ανακόψει την δυτική φορά της πετρελαιοκηλίδας. Ο δήμος έλαβε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης επείγον σήμα από το Λιμενικό.