Εικόνες θλίψης επικρατούν στη Σαλαμίνα και στην Πειραϊκή μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II», που κουβαλούσε φορτίο 2.570 τόνων καυσίμων, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παραλίες κατάμαυρες από την πίσσα και παγιδευμένα ζωάκια συνθέτουν το θλιβερό σκηνικό στα Σελήνια, την Κυνόσουρα, τη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος- ένα σκάφος σύμφωνα με ειδικούς- με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης, τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία της ρύπανσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο στις δεξαμενές του οποίου βρίσκονται 2.570 τόνοι καύσιμα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την Πειραϊκή:ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΕΙΡΑΪΚΗ